Thumbnail Image Thumbnail Image Thumbnail Image Thumbnail Image Thumbnail Image Thumbnail Image Thumbnail Image Thumbnail Image
Main Image

project factfile

project type Extension & Alteration
timescale 24 Weeks
budget £100,000
key features Glazed roof lantern and cedar cladding.

Lymm

Remodelling and extension of a Victorian house in Lymm, Cheshire. The property suffered from inefficient circulation, lack of natural light and poor internal spaces which separated kitchen from the garden. The redesign included demolition of the existing entrance hall and first floor bathroom.

Several internal walls were removed to create an open plan living and kitchen space with improved views and access to a landscaped rear garden. A glazed roof light now allows natural light to flood into the centre of the building. Materials were chosen to complement the existing house which is located in the centre of the conservation area. Clay brickwork, natural render, cedar cladding and slate floor tiling were chosen to ensure unity with the existing house and surrounding environment.

This project was a shortlisted finalist in the LABC Northwest best excellence award for an extension and alteration to an existing house.